Educație XXI
Prof. Carmen Ion, inspector școlar, ISJ Dâmbovița Prof. Mihaela ANTON, inspector școlar, ISJ Dâmbovița
Prof. Camelia Vasilescu – Școala Gimnazială nr. 1 MoreniProf. Liviu Vasilescu – Școala Gimnazială nr. 1 Moreni/Inspectoratul Școlar Dâmbovița Având originea în termenul latin communicare , – Comunicarea– înseamnă a pune în comun, a fi în relaţie și oferind rasei umane ascendenţa limbajului articulat şi nuanţarea reprezentării complexităţii naturii sale şi a universului de care…
NIȚOI-SPĂTARU ANDREEA MĂDĂLINA, informatician În aceast articol imi propun să dezvolt un subiect destul de eterogen şi deopotrivă riscant dacă ţinem seama de „tărămul mişcător” al comunicării non-verbale. Nu doresc să surprind întregul spaţiu al comunicării non-verbale deoarece o atare analiză ar solicita un efort documentar riguros şi consacrarea câtorva ani buni de studiu. Aria…
– Nițoi-Spătaru Andreea Mădălina, informatician, Liceul Tehnologic ”Goga Ionescu” – Titu – Briceag Emilia, informatician, Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” -Târgoviște Managementul strategic este modul de a administra organizațiile într-o filozofie a modificării pe o durată mai mare de timp, ținând cont de resursele pe care le are acum și pe viitor pentru a obține performanțe,…
Mâinea Ramona, profesor, matematică, Școala Gimnazială „Ion Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște 1. introducere În matematică, prin metodă se înţelege calea raţională care trebuie folosită pentru a demonstra o teoremă sau pentru rezolvarea unei probleme. Metodele pentru rezolvarea problemelor de geometrie se împart în două grupe principale: generale şi particulare. Metodele analizei şi sintezei sunt singurele…
Stancu Magdalena, profesor, matematică, Liceul “Voievodul Mircea” Târgovişte Văzută în general ca disciplina numerelor, a teoremelor și lemelor, sau piatra de încercare a mii de tineri anual la examenele naționale, poate matematica să fie definită ca o disciplină în care un rol deosebit îl are creativitatea? Creativitatea este forma cea mai înaltă, mai complexă a…
Profesor Stancu Magdalena, Liceul “Voievodul Mircea” Târgovişte Fibonacci (1170-1240) este considerat ca unul dintre cei mai mari matematicieni europeni ai Evului Mediu. S-a născut în Pisa, oraṣ italian faimos pentru turnul său înclinat, care parcă stă să cadă. Tatăl său a fost ofiṭer vamal în oraşul din Africa de Nord numit Bougie, aşa încât Fibonacci…
– Stancu Valentin-Irinel, profesor, geografie, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, Târgoviște Situaţiile variate de învăţare cu un mare potenţial formativ din cadrul orelor de geografie pot fi realizate cu ajutorul produselor finite oferite de cercetarea ştiinţifică (teorii, explicaţii, taxonomii, diferite informaţii sau materiale grafice şi cartografice) cât şi cu ajutorul metodelor pedagogice tradiţionale şi moderne, îndeosebi…