Educație XXI

Proiectul Democratic Management for a Quality Educational Network (QED) 2018-EY-PMIP-R1-0022

By |

Prof. Carmen Ion, inspector școlar, ISJ Dâmbovița Prof. Mihaela ANTON, inspector școlar, ISJ Dâmbovița

Read more »

Discursul argumentativ şi persuasiv şi eficacitatea comunicării în managementul conflictului educaţional

By |

Prof. Camelia Vasilescu – Școala Gimnazială nr. 1 MoreniProf. Liviu Vasilescu – Școala Gimnazială nr. 1 Moreni/Inspectoratul Școlar Dâmbovița Având  originea în termenul latin communicare , – Comunicarea– înseamnă a pune în comun, a fi în relaţie și oferind rasei umane ascendenţa limbajului articulat şi nuanţarea reprezentării complexităţii naturii sale şi a universului de care…

Read more »

Înmulțirea când unul dintre factori este 5. Pădurea, mediu natural de viață.

By |

Proiect didactic Prof. înv. primar Costel Constantin, Școala  Gimnazială ,, Spiru Haret” Braniștea, Jud. Dâmbovița

Read more »

Rolul limbajului corpului în comunicarea profesor – elev

By |

NIȚOI-SPĂTARU ANDREEA MĂDĂLINA, informatician În aceast articol imi propun să dezvolt un subiect destul de eterogen şi deopotrivă riscant dacă ţinem seama de „tărămul mişcător” al comunicării non-verbale. Nu doresc să surprind întregul spaţiu al comunicării non-verbale deoarece o atare analiză ar solicita  un efort documentar riguros şi consacrarea câtorva ani buni de studiu. Aria…

Read more »

Fundamentarea, elaborarea și implementarea strategiei de dezvoltare în unitățile școlare

By |

– Nițoi-Spătaru Andreea Mădălina, informatician, Liceul Tehnologic ”Goga Ionescu” – Titu – Briceag Emilia, informatician, Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” -Târgoviște  Managementul strategic este modul de a administra organizațiile într-o filozofie a modificării pe o durată mai mare de timp, ținând cont de resursele pe care le are acum și pe viitor pentru a obține performanțe,…

Read more »

Metoda sintezei și analizei în rezolvarea problemelor de geometrie în gimnaziu

By |

Mâinea Ramona, profesor, matematică, Școala Gimnazială „Ion Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște 1. introducere În matematică, prin metodă se înţelege calea raţională care trebuie folosită pentru a demonstra o teoremă sau pentru rezolvarea unei probleme. Metodele pentru rezolvarea problemelor de geometrie se împart în două grupe principale: generale şi particulare. Metodele analizei şi sintezei sunt singurele…

Read more »

Dezvoltarea creativității matematice

By |

Stancu Magdalena, profesor, matematică, Liceul “Voievodul Mircea” Târgovişte Văzută în general ca disciplina numerelor, a teoremelor și lemelor, sau piatra de încercare a mii de tineri anual la examenele naționale, poate matematica să fie definită ca o disciplină în care un rol deosebit îl are creativitatea? Creativitatea este forma cea mai înaltă, mai complexă a…

Read more »

PHI şi Fibonacci ȋn viața noastră

By |

Profesor Stancu Magdalena, Liceul “Voievodul Mircea” Târgovişte Fibonacci (1170-1240) este considerat ca unul dintre cei mai mari matematicieni europeni ai Evului Mediu. S-a născut în Pisa, oraṣ italian faimos pentru turnul său înclinat, care parcă stă să cadă. Tatăl său a fost ofiṭer vamal în oraşul din Africa de Nord numit Bougie, aşa încât Fibonacci…

Read more »

Geometria fractală – exemple și aplicabilitate

By |

Mâinea Ramona, profesor, matematică, Școala Gimnazială „Ion Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște

Read more »

Metode de relaxare a sistemelor de ecuații liniare

By |

Mâinea Ramona, profesor, matematică, Școala Gimnazială „Ion Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște

Read more »