Caleidoscop

Valorificarea tradițiilor în cadrul serbărilor școlare

By |

Prof. înv. primar Costel Constantin, Școala  Gimnazială ,, Spiru Haret” Braniștea, Jud. Dâmbovița Izvorâte din experienţă şi înţelepciune de viaţă, din bucurie sau durere, din setea de linişte sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură şi tradiţiile populare transmit valori şi creează punţi de legătură între generaţii. Tradiţiile, obiceiurile, portul şi folclorul sunt comori…

Read more »

Tipuri de acumulatori utilizați în construcția și funcționarea automobilului electric

By |

Prof. Ion Constantinescu – Liceul Tehnologic Voinești Primul automobil electric a fost construit de către omul de afaceri scoţian Robert Anderson în 1832, dar variante cu un mai mare succes la public au fost construite de americanul Thomas Devenport şi scoţianul Robert Davidson în anul 1842. Din păcate, toate aceste  vehicule utilizau baterii, practic elemente care se descărcau…

Read more »

Chimia parfumului

By |

Chimia parfumului

NORICA VREMĂROIU – ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 MORENI, JUD. DÂMBOVIȚA Motto: Parfumul e una dintre experienţele senzoriale cele mai complexe, o călătorie în timp, ce scoate la iveală stări, persoane,locuri pe care la asociem cu acel miros. Introducere Aromele sunt considerate componente normale în viaţa de zi cu zi. Mulţi oameni simt nevoia să „poarte”…

Read more »

Dansul popular – mijloc de transmitere a valorilor culturale

By |

NICA IONUŢ BOGDAN – Liceul Teoretic “Petru Cercel” Târgovişte Motto: „Mai mult decât oricând, astăzi, pentru noi, ca să fim buni europeni, trebuie să fim buni români.“ I.I.C. Brătianu, 1922               Este evident că lumea se îndreaptă tot mai rapid spre globalizare, spre o lume văzută ca o unitate la…

Read more »