Archive For 30 iunie 2017
– Stancu Valentin-Irinel, profesor, geografie, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, Târgoviște Situaţiile variate de învăţare cu un mare potenţial formativ din cadrul orelor de geografie pot fi realizate cu ajutorul produselor finite oferite de cercetarea ştiinţifică (teorii, explicaţii, taxonomii, diferite informaţii sau materiale grafice şi cartografice) cât şi cu ajutorul metodelor pedagogice tradiţionale şi moderne, îndeosebi…
– Tăbîrcă Angelica-Ioana, profesor, Informatică și TIC, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Târgoviște – Tăbîrcă Nicolae-Radu, profesor, Informatică și TIC, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Târgoviște Printre resursele educaționale incluse în programă se regăsesc aplicațiile Google pentru educație (G Suite for Education), inclusiv Google Classroom, o aplicație pe care am început să o utilizăm și în Liceul Teoretic “Ion…
Gheorghe Silvia, profesor, Școala Gimnazială Nucet, jud. Dâmbovița Cultivarea aptitudinii matematice la elevi nu este posibilă fără ca aceştia să nu posede un bagaj apreciabil de cunoştinţe în acest domeniu. Este foarte important ca învățarea să fie continuă și susținută. Orice formulă, regulă, teoremă sau enunț nou se bazează pe cele învățate anterior. Este cunoscut…
– Stănculete Maria Teodora, profesor, Informatică și TIC, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Târgoviște – Vasile Gheorghiţa, profesor, Informatică și TIC, Liceul de Arte „Bălașa Doamna„, Târgoviște Progresiа rаpidă а tehnologiilor PC și utilizаreа pe o scаră cât mаi lаrgă а internetului а făcut posibilă integrаreа tehnologiilor multimediа în procesul de predаre și învățаre. Utilizarea sistemelor multimedia…
Udroiu Cocuța, profesor, informatică și TIC, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște ,,Viața este o manevră delicată de selecție, respingere, revizuire dar și schimbare”. Natura este locul în care se întoarce omul, să-și ia energia de care are nevoie , dar dacă aceasta nu are ce să-i mai ofere, omul se va ofili și, astfel împreuna…
Dumitru Mihail, profesor doctor Săvescu Cornelia-Mariana, profesor, biologie, Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște În zilele noastre a luat amploare turismul monahal, care a devenit tot mai important la un popor creștin, așa cum este poporul român. Prin practicarea acestui turism se valorifică bine frumusețile naturale ale locurilor, precum si istoria si cultura poporului român, se realizează o apropiere si…
Iordănescu Carmen, profesor Iordănescu Mihai Florin, profesor Contextul mondial socio-economic, caracterizat de creşterea populaţiei şi implicit a nevoilor omenirii, impune o creştere economică şi în sensul obţinerii electricităţii, căldurii şi biocombustibililor. Dar obiectivul siguranţei furnizării energiei trebuie împletit cu cel al unei dezvoltări sustenabile a societăţii, aceasta fiind o componentă esenţială a Directivei 2009/28/EC privind Energia…
Ioana Alina Mihaela, profesor În rândul cercetătorilor din toată lumea este cunoscută problema resurselor, aceste fiind din ce în ce mai puține, mai greu de accesat și obținute de costuri mai însemnate. O resursă vitală pentru om este mâncarea, aceasta este procurată din mediul înconjurător, respectiv din natură. Omul în prezent trebuie să facă eforturi…
Frîncu Liliana, profesor, chimie, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște Henrietta Lacks (n.1 august 1920 – d.4 octombrie 1951), a fost o femeie de culoare din America, decedată in urma unei tumori canceroase cu evoluţie rapidă. Cazul ei ar fi putut părea „banal”, dacă un medic nu ar fi constatat cu uimire, că nu toate celulele…
Duică Mihaela Elena, profesor, chimie, Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște Carotenoidele sunt pigmenţi răspândiţi în ţesuturile vegetale şi animale, cărora le conferă culori specifice ( cu nuanţe situate între galben şi roşu). Cantitatea de carotenoide în frunzele uscate este de 250-650 ng/g [1]. Carotenoidele sunt tetraterpenoide (C40) sintetizate numai de organismul vegetal; în organismul…