Voluntariatul

Gheorghe Mihai Sorin, Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, elev clasa a IX-a D, Profesor îndrumător Diaconu Diana Elena

Voluntariatul este activitatea desfăşurată din proprie iniţiativă, de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială.

În România există foarte multe activităţi de voluntariat la care participă o mulţime de voluntari de toate vârstele, cum ar fi: Ţara lui Andrei, Let’s do it România şi Crucea Roşie Română.

Voluntariatul a reprezentat sufletul Crucii Roşii încă de la înfiinţarea acesteia în 1863.

Crucea Roşie Română asistă persoanele vulnerabile în situaţii de dezastre şi de criză.

Crucea Roşie Română beneficiază de aportul a peste 1000 de voluntari dintre care 40% sunt tineri.

Voluntarii au un rol cheie şi în conducerea organizaţiei, preşedintele Societăţii Naţionale fiind de asemenea voluntar. Toate organizaţiile de conducere centrale şi locale sunt formate din voluntari. Toate deciziile ce ghidează activitatea SNCRR sunt luate de voluntari.

După parerea mea voluntariatul este o acţiune ce ar trebui desfăşurată tot mai des de tot mai multe persoane de toate vârstele, deoarece trebuie să înveţe să îşi ajute semenii sau să îngrijească mediul înconjurător fără a aştepta de fiecare dată o răsplată pentru faptele sale.

Resurse web
http://www.voluntariat.ro/ce_este_voluntariatul.htm
http://www.munca.ro/articole/?idarticol=138

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.