Împreună pentru o lume mai bună

Nanciu Andreea, Liceul „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte, elevă clasa a IX-a H

Sunt atat de multe necesitati in tara noastra. Este nevoie de foarte mult ajutor, de orice natura, mai ales in anumite locuri, pentru anumiti oameni care au pierdut totul sau n-au avut niciodata nimic, care sunt bolnavi, infometati si fara nicio speranta ca le va fi mai bine.

Acesti oameni “batuti de soarta” au nevoie de ajutor si prin asta nu ma refer doar la banii,pentru ca ei au nevoie si de noi, “fratii lor”.Au nevoie de sprijinul nostru,de bunatatea noastra,au nevoie de speranta…Speranta ca maine va fi mai bine.

Luati drept exemplu ORFELINATELE.Copii abandonati,fara familie,cei mai multi dintre ei bolnavi,care nu cunosc iubirea unei mame sau au uitat cum e sa ai o familie.Sunt copii ce nu merita sa indure atatea suferinte si neajunsuri.Sunt suflete nevinovate ce au nevoie de iubire si intelegere din partea noastra.

Orfelinatele tarii noastre,desii le ofera un acoperis deasupra capului acestor mici ingerasi ,nu le ofera in majoritatea cazurilor conditiile necesare unui trai decent.

Sunt multe locatii de genul acesta in care traiesc copii foarte bolnavi si nu li se acorda ingrijirea necesara deoarece nu exista sufficient personal care sa se ocupe de ei si de restul copiilor.Din aceasta cauza neputand fi supraveghiati unii dintre ei sunt legati de paturi ca sa nu poata fugii.

Sa nu mai vorbim de curatenia din orfelinate sau de mancarea oferita care de cele mai multe ori este insuficinta.

Orfelinatele au nevoie de oameni cu inima buna,care sa ajute dezinteresat acei copii ce nu au nicio vina ca sunt in aceasta situatie.

Ar trebui sa ne refelectam la acest lucru sis a ne punem in locul lor.Doar atunci vom realize cat de greu le este si cat de mult ajutor au nevoie.Ganditi-va cum ar fi daca a-ti fi trait fara iubirea cel dragi sau daca a-ti fi fost zile intregi infometati,daca a-ti fi fost bolnavi si nu aveati niciun sprijin.Noi trebuie sa ajutam acesti copii,pentru ca asa,aratandu-le ca sunt oameni carora le pasa de ei,vor vrea la randul lor sa devina mai buni,capatand curaj sa dea piept cu lumea cand va fi nevoie.

E nevoie de personane ce pot sta cu copiii si mai ales cu acei copii cu boli psihice ce au nevoie de o atenta supraveghere.Este nevoie de cineva care sa le prepare o masa calda,de oameni care sa-i iubeasca si sa-i ajute sa nu se mai simta singuri pe lume.

Sa faci voluntariat intr-un orfelinat este un lucru minunat.Sa sti ca poti ajuta suflete nevinovate,asa cum poti mai bine,sa realizezi ca numai cu o clipa petrecuta alaturi de ei ii ajuti sa devina mai buni,mai fericiti,iti va aduce o liniste sufleteasca fara egal.

Iar cand ei iti vor zambii vei sti ca ai facut un lucru bun deoarece nimic nu este mai frumos si mai pur decat sa-ti ajuti aproapele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.