O lume mai bună …

Cristea Beatrice, Liceul „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte, elevă clasa a IX-a G

ORICINE poate sa devină voluntar si sa aducă o contribuţie, cat de mica, in lumea care ne înconjoară.

IMPORTANT ESTE DOAR SA ITI DORESTI ACEST LUCRU !!!

UN SINGUR SCOP : ONOAREA

Un exemplu demn de urmat este Ecaterina Teodoroiu. Numele acesteia starneste in sufletele romanilor onoare si apreciere.
Aceasta a fost o mare învingătoare care s-a remarcat prin voluntariat. O putem numi si eroina fronturilor de lupta.
Ea s-a nascut pe 14 ianuarie 1894, in satul Vadeni. A fost sublocotenent roman care a căzut in bătălia de la Marasesti din timpul Primului Război Mondial.

Primul imbold a apărut in momentul in care a venit la Bucureşti si s-a înscris la Şcoala de Fete. Imediat ce România a intrat in Primul Război Mondial, Ecaterina participa pe front ca sora medicala. După moartea fratelui ei , Nicolae, căzut pe front, aceasta decide sa slujească tara in locul lui.

După numeroase lupte, in anul 1917 la bătălia de la Varniţa si Muncel, Ecaterina a căzut eroic, in fruntea plutonului pe care il comanda ca sublocotenent. A fost impuscata in piept. Ultimele ei clipe au fost incurajatoare si pline de suferinţa pentru cei care erau alaturi de ea pe front. In ultimele secunde in care mai respira a rostit plângând: „ Înainte baieti, sunteţi cu mine!” dandu-le exemplul si curajul sau celorlalti luptatori care se sacrificau penrtru implinirea unui scop nobil : castigarea luptei si pacea .

A fost înmormântata in satul Poieni, judeţul Vrancea. Osemintele sale au fost strămutate in iunie 1921 la Tg. Jiu in mormântul monument din centrul oraşului.

Aceasta si-a daruit toata viata pentru apararea patriei iubite fara sa astepte o rasplata.

Concluzia pe care o putem trage din exemplul eroinei este una de onoare si devotament fata de tara. Fiecare roman are in el spiritul de patriotism pe care trebuie sa si-l dezvolte fara a astepta o rasplata de la tara pe care o slujeste cu seriozitate si credinta.

VOLUNTARIAT DINCOLO DE GRANITE

* Voluntari din CORPUL PACII in GRUPUL SCOLAR AGRICOL VOINESTI.

Începând din anul 1991, CORPUL PACII , agenţie guvernamentala a Statelor Unite a dezvoltat peste 1000 de parteneriate de succes intre voluntarii SUA si diverse organizaţii din România. Voluntarii CORPULUI PACII sunt cetateni americani.

Pe parcursul anului şcolar 2009-2010 CORPUL PACII ii ajuta pe elevii GRUPULUI SCOLAR AGRICOL VOINESTI sa cunoască , prin activitati interesante si distractive, limba engleza.

Dupa cum stim, fiecare copil are dreptul la educatie . Acesti voluntari deruleaza in cadrul organizatiei numeroase proiecte care ii ajuta pe elevi sa isi descopere vocatia si talentul.

In concluzie, prin aceasta campanie de voluntari fiecare copil , indiferent de etnie, credinta religioasa , poate participa la activitati create in scopul dezvoltarii capacitatilor de cunoastere a limbilor internationale.

VOLUNTARI PENTRU SANATATE

La 4 iulie 1876, a luat fiinţa societatea Crucea Roşie din România si si-a început activitatea in actualul sediu al Spitalului Coltea din Bucureşti.

Primul preşedinte al acestei echipe de voluntari a fost Prinţul Dimitrie Ghica.

Pricepere si grija pe care au dovedit-o voluntarii romani au fost apreciate in tara si in toate colturile lumii.

Inca odată se dovedeşte sprijinul si spiritul de solidaritate pe care poporul roman il are. Voluntarii ocroteau si îngrijeau pacienţii cu grija si isi luau munca in serios ajutând de multe ori la îngrijirea pacienţilor picaţi pe frontul de lupta.

Prin aceste trei exemple de voluntari ne putem da seama de spiritul conservator si de bucuria pe care o simte un om atunci când face o fapta buna, fara sa fie rasplatit

Exemplul Ecaterinei Teodoroiu ne ajuta sa ne dam seama cat de importanta este tara noastră si cat de mult si-a dorit aceasta copila sa continue munca de voluntariat pe care fratele sau o făcea cu preţul vieţii.

Un al doilea exemplu este asociaţia CORPUL PACII care ajuta elevi sa isi dezvolte cunostintele in limba engleza si sa isi creeze un viitor mai bun.

Ultimul exemplu, dar nu cel din urma, este dat de membrii de la CRUCEA ROSIE care au sărit in ajutorul oamenilor bolnavi si al soldaţilor raniti pe frontul de lupta. Voluntariatul pe care aceştia l-au oferit si il oferă României este laudabil,si atrage de la sine numeroase cuvinte de apreciere si respect.

O LUME MAI BUNA INCEPE DE LA VOLUNTARI !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.